Szabadstrand a szálloda előtt

A Lelle Hotel előtti szabadstrand vízminősége évről évre – így 2022-ben is – a legmagasabb kategóriájú, „kiváló” minősítéssel büszkélkedhet. A Balaton e sekély, lassan mélyülő szakasza nem véletlenül kedvelt a kisgyermekes családok körében is. A szabadstrand teljes területét szépen gondozott pázsit borítja. A napozás/fürdőzés sokak számára már eleve megunhatatlan klasszikus párosát többek között 9 méter magas óriáscsúszda, vízisporteszköz-kölcsönzők (vízibicikli, SUP, szörf), gyermekjátszóterek színesítik.

Napfény strand és élményfürdő

„Nekem a Balaton a Riviéra,

Napozni ott szeretek a homokon.”

Tengerparti hangulatot idéző homokos partszakaszának, sekély, lassan mélyülő vízének köszönhetően a kisgyermekes családok egyik kedvenc pihenőhelye a Lelle Hotel szállodától csupán 10 perc sétára, a város turisztikai központjához tartozó partszakaszon található Napfény strand és élményfürdő. Az élményfürdőben többek között három medence (élménymedence, úszómedence, gyermekmedence), egy óriás hullámcsúszda és egy szaunaház is található. A 2021-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen a legjobbaknak kijáró, ötcsillagos zászlót kapta a Napfény strand.

Belépőjegy árak:

  • Felnőtt: 1200 Ft
  • Gyermek (3-14 év): 600 Ft
  • Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 3000 Ft
  • 17 óra után 50% kedvezmény a jegyárakból.
  • 18 óra után a belépés ingyenes.

Balatonlelle Óriáskerék (Lelle Eye)

A 30 méter magas óriáskerék tetejéről csodálatos kilátás tárul elénk (és alánk) az egész Balatonra. Naplementekor különösen káprázatos élményben lehet részünk. A balatonlellei kikötő, móló és a Napfény strandfürdő mellett felállított Lelle Eye mindössze 10 perc sétára található szállodánktól.

Szent István tér, sétálóutca, Móló sétány

Az egész napos strandolás után tökéletes levezetése a napnak egy séta Balatonlelle mediterrán hangulatú központjában, a Szent István téren és a hozzá csatlakozó sétálóutcában, de a térből nyíló, platánfákkal szegélyezett Móló sétányon fagyival a kézben akár egészen a Balaton partjáig ballaghatunk. A Lelle Hotel szállodától a Szent István tér gyalogosan 10 perc alatt érhető el.

Magyar Nemzeti Cirkusz – kedvezménnyel

A Magyar Nemzeti Cirkusz 30 éves Jubileumi Gálaműsora 2024. július 1-től augusztus 30-ig látható Balatonlellén, a Richter utca melletti Cirkusz téren. Európa egyik legszínvonalasabb cirkuszi műsora évről évre felejthetetlen élményt nyújt az egész család számára. A Lelle Hotel vendégei 20% kedvezményt kapnak a szektoros belépőkre.

Afrika Múzeum a Szalay-kastélyban

Gróf Somssich Pongrácz és Soltész István Afrika gyűjteményét és trófeakiállítását tekinthetjük meg a balatonlellei Szalay-kastélyban. Bepillantást nyerhetünk a legforróbb kontinens élővilágába, illetve Afrikában használt, korabeli hangszereket és használati tárgyakat vehetünk szemügyre. Csak 10-15 perc séta a Lelle Hoteltől és már az 1838-ban épült klasszicista kiskastély timpanonja előtt állunk.

Kishegyi Kilátó és Parkerdő

Kalandra fel! Akár egész napos kirándulás, túrázás tökéletes helyszíne lehet a Balatonlelle határában található, 300 méteres tengerszint feletti magasságot elérő Kishegy és a nyugalom szigeteként emlegetett, a forró nyári napokon is hűs levegőjű Parkerdő. Az itt kialakított húsz négyzetméteres kilátóteraszról madártávlatból csodálhatjuk a Balatont, Badacsonytól Tihanyig. A panorámaterasz mellett modern játszótér, szalonnasütő- és tűzrakóhely, biciklitároló és pihenőpadok találhatók.

Árpád-kori romtemplom Balatonlelle-Rádpusztán

A Lelle Hoteltől 10 perces autózással érhetők el a XIII. században épült, késő-román stílusban épült templom feltárt romjai, 8-10 méter magas falai. A romtemplom gyakran hangulatos zenei előadások színhelye.

A 67-es út zenélő szakasza

Ha netán nagyesők jönnek, és elindulna… ne menjen innen messze. Szállodánkból autóval bő fél óra alatt közelíthető meg Magyarország első zenélő útszakasza. Kaposvár felé haladva, a 67-es út Mernye és Mernyeszentmiklós közötti szakaszán a külső sáv szélére hajtva a Republic együttes 67-es út című dalának dallama hallható.