Lelle Hotel fejlesztése

  • Kedvezményezett neve: Rebamey Hotel Management Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • Támogatott projekt címe: Lelle Hotel fejlesztése
  • Pályázat azonosító száma: TFC-1-1-2-2018-2018-00018
  • Szerződött támogatás összege: 1.486.892.793,- Ft
  • Támogatás mértéke: 70%
  • Támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:

A fejlesztés célja a 8638 Balatonlelle, Honvéd u. 12. alatti hotel épület külső-belső megújítása 10.747 m2 nettó hasznos alapterületen, mely eredményeként 150 szobás 3*-os HotelStars besorolású kereskedelmi szálláshely került kialakításra (Lelle Hotel***).

Az épület műszaki állapota és a mai kor turisztikai piacának igényei indokolták az átfogó felújítási és korszerűsítési beruházás megvalósítását. A felújítás alkalmat kínált az épület üzemeltetési koncepciójának felülvizsgálatára, a kor színvonalához és Balatonlellére áramló célközönség igényeihez jobban igazodó kialakítás megvalósítására. Az épületben akadálymentes lakosztály került kialakításra, melyet a mozgásukban korlátozott vendégek akadálymentes sétányon érhetnek el a hotel bejáratán keresztül, valamint az akadálymentes parkolóból.

Az energiahatékonyság érdekében korszerű szigetelési megoldásokat alkalmaztunk az építkezés során, és a fűtés-, víz-, elektromos rendszerek is a kor követelményeinek megfelelően energiatakarékosak lettek. Az épület tetején fotovoltatikus napelemes rendszer és szélgenerátor került elhelyezésre.

A fejlesztés hozzájárul a vendégéjszaka-szám növeléséhez, mivel a fejlesztés előtt 1 csillagos hotel csak a nyári szezonban tartott nyitva 90 napot, 20%-os kihasználtság mellett. A beruházás keretében 3*-os HotelStars minősítésű szálloda került kialakításra, mely az év 365 napján üzemel.

A fejlesztés hozzájárul a szezonalitás csökkentéséhez és az egyéni költés növeléséhez, a komplex szolgáltatások (konferencia, aktív időtöltés, családi-és gyerekprogramok), az együttműködési megállapodások és csomagajánlatok segítségével. A csomagajánlatok és szolgáltatások, valamint a szálloda kialakítása széleskörű célcsoport igényeinek kielégítésére alkalmas, számos évszaktól független lehetőséget kínál, mely hozzájárul a sikeres hosszútávú fenntartáshoz.

A szálloda szolgáltatáskínálata igen széleskörű, többek közt kiemelhető a konferenciaterem, sportpálya és sporteszközök biztosítása, gyereksarok, baba-mama szoba elérhetősége.

Támogatott projekt befejezési dátuma: 2022.06.30.

„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg”